Handige tips

Tips van uw podoloog bij Podozorg Bemmel.

  • Koop schoenen in de goede lengte en breedtemaat. Ga daarvoor naar een gespecialiseerde schoenenwinkel. Zij kunnen u helpen bij het vinden van de goede pasvorm.
  • Met een vetersluiting sluit de schoen het beste aan op uw voet. Waardoor de schoen u ook meer steun geeft.
  • Koop ieder seizoen nieuwe schoenen. Ook al zien de schoenen van vorig jaar er nog goed uit, uitgelopen schoenen worden slapper en geven dan minder steun.
  • Voor de dames onder ons: een klein hakje mag! (ong. 2-3 cm). Vooral mensen met een spitstand van de voorvoet of bij naar binnen vallende enkels lopen vaak prettiger op een klein hakje.
  • Laat u goed adviseren bij de aanschaf van sportschoenen. Er zijn gespecialiseerde winkels die naar uw looppatroon kijken en daarbij een schoen adviseren. Hiermee voorkomt u klachten, en bovendien kunt u dan beter presteren!
  • Laat bij uw kinderen regelmatig de voeten opmeten. Het is heel normaal dat een kind 3 maten in een jaar groeit. In sommige gevallen kan uw kind meer maten in een jaar groeien. Heeft uw kind een groeispurt, laat dan vlak daarna ook de voeten na meten. Bij gespecialiseerde schoenenwinkels hebben ze nauwkeurige meetapparatuur en kunnen ze u helpen bij het vinden van een goede schoen voor uw kind.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.